Kад је напољу топло као ових дана, рерну не укључујемо без преке потребе, већ прибегавамо једноставним и брзим, а укусним рецептима.
Управо такав је рецепт који вам данас представљамо!
Брза непечена зебра торта је баш оно што нам треба током лета! Савршено кремаста и неодољивог укуса, она је феноменалан избор и за сваки дан, а због атрактивног изгледа одлична је и за свечаније прилике!
Састојци: 180 г чоколадног кекса, 70 г путера, 1 кашика млека, 30 г желатина, 150 мл млека, 400 г павлаке, 300 г кондентованог млека, 200 мл течног шлага или слатке павлаке, 1 кесица ванил шећера, 30 г какао праха.
Припрема: Растворите желатин према упутству, додајте 150 мл млека и оставити мало да стоји.
Kекс самлети у блендеру, па додати 70 г отопљеног путера и 1 кашику млека. Сјединити. Ставити у обруч и направити кору. Ставите у фрижидер на 10 минута.
400 г павлаке и кондензовано млеко умутити. Посебно умутити 200 г слатке павлаке или течног шлага. Желатину додајте неколико кашика крема од кондензованог млека, па све сједините. Додајте и умућен шлаг.
Фил поделите на два дела, па у један додајте ванил шећер а у други какао. Неколико кашика црног фила нанесите на кору, па неколико кашика белог кашиком сипајте на средину, и тако понављајте наизменично до утрошка материјала.
Охладите, па скините обруч и служите.