Не морате да имате никакаве кулинарске вештине како бисте направиле овај фантастичан ручак. Пилетина и кромпир у кремастом сосу је оброк којем ћете се често враћати. Лако се прави и не треба вам пуно намирница. Поређајте у тепсију све састојке и запеците у рерни. Мање од сат времена вам треба за ручак који ће заситити целу породицу.
Састојци:
3 пилећа филеа
1 црни лук
маслиново уље
4 кромпира
200 мл павлаке за кување
2 јајета
провансалско биље
1 кашичица карија
120 г тврдог сира
1 парадајз
Припрема:
Исеците месо на коцкице, кромпир на колутове, а лук на ребарца. Науљите тепсију, па ставите прво лук, па кромпир, па месо. Зачините по жељи. У јаја додајте павлаку за кување, провансалско биље и кари, па умутите. Покријте алу фолијом, па пеците на 200°Ц неких 40 минута. Скините фолију, поспите рендани сир, па поређајте колутове парадајза и вратите на неких 10 минута.