Феноменалан хранљив ручак за целу породицу.
Састојци:
300 г макарона
350 г млевеног меса
½ празилука
1 кашика парадајз пасте
150 г качкаваља
со, бибер
уље
Припрема:
1. Макароне обарити у кључалој и посољеној води, према упутству са амбалаже.
2. Процедити и оставити са стране.
3. На мало уља пропржити ситно сецкани бели део празилука.
4. Додати млевено месо и пржити уз стално мешање, на умереној температури, све док месо не добије румену боју.
5. Додати со, бибер и парадајз пасту па све добро сјединити.
6. У науљену ватросталну посуду пресути оцеђене макароне и равномерно распоредити.
7. Преко макарона нанети упржено месо и распоредити.
8. Kачкаваљ нарендан на крупно ренде равномерно посути преко меса.
9. Пећи у угрејаној рерни на 220ºЦ око двадесет минута тј. док се качкаваљ потпуно не истопи и покорица добије румену боју.
10. Послужити топло и декорисано першуновим листом.
Ствар укуса