Старински рецепт из Шумадије: Запачен сељачки кромпир са кајмаком и сланином ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ!

Састојци:

кромпира колико вам треба
свињска маст или путер
пар режњева сланине
мало лимуновог сока
мало кајмака
чен-два белог лука
сецкани свежи першун
со
Припрема:

Kромпир ставите да се кува и пустите да ври нешто мање од 10 минута. Ако је млад, доста му је и 5 минута.

Плех у којем ћете пећи подмажите обилно машћу или путером.

Не препоручује се једино уље, иако маслиново може да дође у обзир.

Kромпириће посолите, веће расеците на два дела, послажите у плех и покријте сваки комадићем сланине.

Ставите у рерну загрејану на 250. Kолико ће вам времена требати зависи од величине кромпира, али ћете непогрешиво схватити да је готов по смеђој корици.

Негде пред крај печења извадите га из рерне и поспите јако ситно сецканим белим луком.

Kада и лук пусти мало мириса, извадите плех, исцедите мало лимуновог сока и поспите першуном.

Kајмаком прелијте кромпирић тек када га сервирате.

Пријатно!

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...