Ovo je sjajna ideja da se u trapist dodaju prilozi i da mlečno govedarstvo bude isplativo. Brat i sestra Marija i Petar zajedničkim snagama pokrenuli su sopstveni biznis i srpski sir učinili još boljim i lepšim a svakako neobičnijim!
A zašto baš sirevi?
“Oni se tradicionalno proizvode u našoj kući, ali nikad nije bio prioritetni prihod. Ja sam rešila da pretvorim u nešto mnogo više. Zdrava hrana će biti sve više na ceni, a biće je manje“, priča Marija.
Imaju devet ukusa kačkavalja, a tu je i stari sremački, tzv. švapski i vojvođanski kačkavalj.
“Možda će zvučati smešno, ali pre nego što je izbačen sir sa kajsijom na daščici sam po kafićima nosila iseckan sir na degustaciju“, priča ona dodajući da su laki na promenama i ne toliko veliki da ne mogu na taj način da testiraju.
“Na prvi zalogaj kapituliraju“, kaže ona svima koji imaju dilemu kakav je ovo spoj.
Za štalu i 15 krava zadužen je Petar. On objašnjava i kako se dobija idealno i kvalitetno mleko.
Kaže da je cena njihovih sireva na sredini i da bi sigurno mogla biti viša. Tako za friški jazak trebate da izdvojite od 300 do 1.000 dinara za kilogram.
Izvor:b92