VOJVOĐANSKI SLATKIŠ: Kada vam ostane krompir pire od ručka, napravite šufnudle

Kada za ručak ne pojedete sav krompir pire, nemojte ga bacati već napravite fenomenalan slatkiš- šufnudle.

Potrebni sastojci:

  • krompir pire
  • 1 jaje
  • malo soli
  • brašno
  • 1 šolja prezle
  • pola šolje mlevenih oraha
  • šećera po želji
  • 1 vanilin šećer

Priprema

  1. U krompir pire dodajte jaje i so i toliko brašna da dobijete mekano testo koje se ne lepi. Napraviti veknicu, nožem je isecite na šnite, svaku šnitu malo brašnjavim dlanovima zaoblite i ređajte na tacnu posutu brašnom
  2. U dublju šerpu sipajte  oko 2 litre vodu,, dodajte 1/3 kafene kašike soli i pustite da provri. Kada provri, ubacite šufnudle. Lagano varjačom promešajte ili prodrmajte šerpu, kako se testo ne bi zalepilo za dno posude. Kada šufnudle isplivaju, gotove su. Izvadite ih šupljom kašikom i stavite u cediljku. Operite ih hladnom vodom i ostavite da se ocede.  Za to vreme spremiti prezle.

  3. U tiganju na laganoj vatri propržite prezle na malo ulja. Sklonite sa vatre i dodajte orahe, šećer i vanilin šećer. U tiganj sa prezlama ubacite šufnudle, svako dobro uvaljati sa svih strana.

    Služiti tople, po želji sa džemom .

    Šufnudle
    Šufnudle

     

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...