Џон Ворен, пореклом Американац, снимајући једну од епизода своје емисије „Путујемо, једемо“ која се приказује на руској телевизији НТВ, боравио је у Србији.
На врло оригиналан, симпатичан и духовит начин представио је српску традицију, националну кухињу, особеност нас Срба, обилазећу разна места по Србији.
Испробао је разна јела, попут роштиља, кулена, печења испод сача и са ражња, ајвара… као и жупско грожђе и жупско вино. Допала му се шајкача и наша народна ношња, а опанке готово да није изувао. Уверио се да је Владимир Путин један од омиљених личности међу Србима, чим његов лик виђа и на мајицама. Закључио је и да су српски и руски језик веома слични, али и наишао на оне који одлично говоре руски.
Сви људи које је срео били су дружељубиви и комуникативни, и лепо реаговали на информацију да је гост из Русије. Једну Српкињу стигао је чак и да запроси, одушевивши се њеним ајваром, али… касно Марко на Косово стиже.
Посетио је и Мокру Гору, провозао се Шарганском осмицом, шетао виноградима Тополе, дивио се погледу са Увца и коначно стигао и до Београда и Земуна. Свратио је до чувеног београдског парфемџије и Скадарлије.
Своје земљаке подсетио је да им не треба виза за долазак у Србију, а и на то да су цене у Србији примамљиве. Израчунао је да је само 338 евра Русима потребно за авионску карту, 7 дана у хотелу и све трошкове у Србији.
Доживите Србију очима Џона Ворена!