Slasne vezirove oči su jednostavni kolačići koji se brzo i lako spremaju. Ukoliko im dodate posni margarin, možete ih spremati i u vreme posta.
Sve što vam je potrebno za vezirove oči je:
500 g brašna
100 g badema
pola kašičice sode bikarbone
150 ml vode
100 g margarina
pola kašičice soli
ZA ŠERBET:
500 ml vode
500 g šećera
sok od jednog limuna
Mikserom umutite margarin, pa dodajte prethodno izmešano brašno, so i sodu bikarbonu. Dodajte vodu i nastavite da mesite testo rukom.
Tepsiju premažite puterom, od testa formirajte loptice i ređajte u tepsiju. Na svaku lopticu stavite po jedan badem i utisnite unutra. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Pripremite šerbet – skuvajte vodu i šećer, pa dodajte limunov sok. Kada šerbet dobije željenu gustinu, sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Kolačiće potopajte u ohlađen šerbet, vadite i servirajte.