Za koru vam je potrebno:
400 g mlevenih oraha i 10 belanaca
400 g šećera i 2 vanilina šećera
Za fil:
4 kremfiksa za šlag i 150g šećera u prahu
1 l slatke pavlake i 2 vanilina šećera
150 g lešnika (pečenih i iseckanih)
Od belanca napravite čvrst sneg i postepeno dodavajte šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešajte orahe.
U kalupu za torte ispecite 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. A možete i da ispečete dve deblje kore i isečete ih na tanke listove.
Za fil umutite pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.
Lešnike popržite kako bi pustili miris i korica promenila boju.
Stavite ih u seckalicu da se dobro usitne, ali vodite računa da se ne samelju. Na kraju jednostavno poslažite tortu: kora – fil – lešnici i tako sve do kraja.