Састојци за агду:
1л воде
700г шећера
Састојци за тесто:
400мл воде
150мл уља
1 кашичица соли
400г брашна
1 кашичица прашка за пециво
5 јаја
Припрема: Прво у шерпу ставите воду и шећер и оставите да прокључа. Kада прокључа, склоните са рингле да се агда охлади.
У дубљу шерпу ставите 400 мл воде и 150 мл уља и једну кашичицу соли. Прокувајте ту воду. У посебну чинију помешајте суве састојке попут брашна и прашка за пециво. У кључалу воду додајте брашно и мешајте док се све не згусне. Оставите да се охлади. Јаја додајте у прохлађено тесто па промешајте добро. Пуните калуп за туллумбе и пржите их у уљу. Затим их ставите у агду да се добро натопе, па послужите прохлађене, пише Домаћи кувар.