Домаћи помфрит као из ресторана: Једноставан трик за хрскав и сочан кромпир

На једном популарном кулинарском порталу, професионални кувари коначно су нам открили рецепт за помфрит какав сви волимо – хрскав споља, а сочан изнутра. А главни састојак за то је кукурузни скроб. Цео поступак припреме треба да изгледа овако:

Бирајте кромпире са тамно браон кором и пар клица. Насецкајте га на комадиће дебеле отприлике центиметар, јер ако су претанки изгореће споља а изнутра још неће бити готови. Потом помфрит просушите да уклоните вишак воде, а онда поспите са мало кукурузног скроба како би он покупио остатак влаге, па ће због тога помфрит бити хрскавији.

Потом равномерно попрскајте са мало маслиновог уља, а онда их и равномерно поређајте на плех, притом пазећи да не направите гомилице већ да сваки комадић има довољно простора. Пеците на 230 степени и то око 20 до 25 минута, а на пола процеса их окрените на другу страну. И то је то – добили сте савршен, хрскави помфрит.

zena.blic.rs

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...