Wednesday, April 16, 2025
NaslovnaNaslovnaDomaći pomfrit kao iz restorana: Jednostavan trik za hrskav i sočan krompir

Domaći pomfrit kao iz restorana: Jednostavan trik za hrskav i sočan krompir

Na jednom popularnom kulinarskom portalu, profesionalni kuvari konačno su nam otkrili recept za pomfrit kakav svi volimo – hrskav spolja, a sočan iznutra. A glavni sastojak za to je kukuruzni skrob. Ceo postupak pripreme treba da izgleda ovako:

Birajte krompire sa tamno braon korom i par klica. Naseckajte ga na komadiće debele otprilike centimetar, jer ako su pretanki izgoreće spolja a iznutra još neće biti gotovi. Potom pomfrit prosušite da uklonite višak vode, a onda pospite sa malo kukuruznog skroba kako bi on pokupio ostatak vlage, pa će zbog toga pomfrit biti hrskaviji.

Potom ravnomerno poprskajte sa malo maslinovog ulja, a onda ih i ravnomerno poređajte na pleh, pritom pazeći da ne napravite gomilice već da svaki komadić ima dovoljno prostora. Pecite na 230 stepeni i to oko 20 do 25 minuta, a na pola procesa ih okrenite na drugu stranu. I to je to – dobili ste savršen, hrskavi pomfrit.

zena.blic.rs

Katarina
Katarina
Opančar u usponu
RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments