Kромпир је омиљени прилог било да правите помфрит, пире или печени. До сада сте сигурно испробали све начине и неки пут вам успе, а некада баш и нисте задовољни. Ми вам откривамо тајну савршено печеног кромпира из рерне који ће увек бити хрскав споља, а мекан и сочан унутра. Различита комбинација зачина му даје посебан шмек и драстично побољшава укус.
Трик је толико једноставан, а добар да ћете се питати зашто стално нисте тако припремали. Све што треба да урадите је да кромпир уваљате у презле и тако испечете. После употребе, рерну оперите на најлакши начин без рибања како бисте себи олакшали спремање кухиње.
Састојци:
800 г кромпира
1 кашичица димљене паприке
1 кашичица белог лука у праху
1 кашичица италијаснког зачина
1,5 кашичица соли
1/2 кашичице бибера
2 кашике маслиновог уља
презле
Припрема:
Kромпир исеците по жељи, па ставите у посуду. Сипајте уље и зачине и добро промешајте рукама да се све лепо сједини и упије. Затим сваки кромпир добро уваљајте у презле и ређајте на плех обложен пек папиром. Пеците на 180°Ц око 40 минута.
Извор: Ствар укуса