Monday, March 31, 2025
NaslovnaSrpska jelaTrik za najukusnije pohovane tikvice koji će oduševiti sve domaćice

Trik za najukusnije pohovane tikvice koji će oduševiti sve domaćice

Prve tikvice već su pristigle na tezge mnogih pijaca. Ovo zdravo i hranljivo povrće iz roda bundeva može se konzumirati već u maju, a predstavlja glavno jelo na meniju sve do jeseni. Činjenica je i da ovo povrće sadrži veoma malu količinu kalorija (17 kalorija na 100 grama) i kao takvo se preporučuje u dijetama za mršavljenje.

Tikvice jedemo punjene, grilovane, pripremljene na roštilju, kao sastojak mnogih nadeva i musaka, ali ih najčešće svi pohujemo. Osim osnovne smese za pohovanje – jaja, brašno, prezle, so… tajna u pripremi savršenih pohovanih tikvica jeste u marinadi! Evo detaljnog uputstva za najukusnije pohovane tikvice:

Foto: Šerpica net Jutjub printskrin

Sastojci: 2 srednje tikvice, 5 jaja, 200 grama brašna, 300 grama prezli, so, oko 3 decilitra ulja za prženje.

Za marinadu: malo peršunovog lišća, 1 čen belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika jabukovog sirćeta ili limun, prstohvat soli.

Priprema: Tikvice dobro operite, isecite vrhove i potom tankim nožem secite tanke listiće. Isečene tikvice posolite i ostavite 15 minuta da puste svoj sok koji treba ocediti. Umutite jaja, posolite i oceđene tikvice uvaljajte prvo u brašno, jaja, opet u brašno, jaja pa u prezle.

Pržite ih na srednjoj temperaturi dok ne budu rumene s obe strane. Vruće premažite marinadom: izmešajte iseckano lišće, beli luk, sirće, ulje i blago posolite.

Opanak, Šerpica. net

Katarina
Katarina
Opančar u usponu
RELATED ARTICLES

1 KOMENTAR

  1. Tikvice ce se toliko istopiti da ukus necemo ni osetiti. Jescemo brasno i jaja. Mozda je to varka za one koji nevole tikvice.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments