Осим што је укусан, кукуруз је и врло користан за здравље црева. Садржи угљене хидрате, магнезијум, фолну киселину, протеине и многе друге хранљиве састојке, а сада је идеално време за његово конзумирање.
Kувани кукуруз је нешто без чега лето не може да прође. Многи се не упуштају у то да га кувају код куће, јер мисле да је за то потребно превише времена.
Ипак, постоји један трик који значајно може да скрати време, а добићете савршено скуван и укусан кукуруз.
Прво поделите клип на две половине, поређајте их у лонац, а након тога да прелијте водом. Kада вода проври, налијте једну чашу свежег млека и додајте једно парче маслаца.
Све оставите да ври 10 минута, а након тога је склоните са ватре. На крају посолите по укусу и уживајте у меканом кукурузу.
Извор: Ствар укуса