Традиционални рецепт за пинђур – најукуснији спој печене паприке и парадајза! Неодољиво!

Пинђур је јело сличано ајвару. Представља зимску салату од сецкане печене паприке и парадајза, зачињену белим луком и першуном. Ако волите љуто, у пинђур можете додати и мало љуте папричице.

Пинђур се прави од следећих састојака:

8 kg црвених меснатих паприка
4 kg парадајза
400 ml уља
400 ml сирћета
5 кашика шећера
2 главице белог лука
2 везе першуна
со

Начин припреме пинђура:

Паприке се прво испеку, ољуштие и очисте од семена. Потом се оставе преко ноћи како би се оцедиле. Сутадан се секу на резанце. Парадајз се прелије кључалом водом, па ољушти и исече на коцкице.

Затим треба у шерпу, додати шећер, и кувати док се маса не преполови. Тада додати паприке, уље, бели лук и першун, со по укусу, те пржити до жељене густине. На крају додати сирће и кратко прокувати.

Врућ пинђур се сипа у вруће стерилисане тегле, па га треба запећи у топлој искљученој пећници, до јутра. Сутрадан се преко пинђура стави комад целофана умочен у есенцију, па се затвори металним поклопцем, или повеже целофаном.

Опанак

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...