Састојци: 50 кг парадајза, 10 кашика соли, 2 кашике шећера, 2 кесице конзерванса, 20 г млевеног бибера, 2-3 паприке шиље, 1 веза першуновог лишћа, 1 веза лишћа целера.
Припрема: Парадајз опрати, очистити па самлети на машини за млевење парадајза. Добијени сок од парадајза ставити у велику шерпу. Ставити на средњу температуру да се кува. Додати по једну везу лишћа першуна и целера. Убацити опране целе неочишћене паприке.
По жељи може се ставити мало љуте паприке. Ставити шећер, бибер и со. Со додавати постепено према укусу.
Пред крај ставити конзерванс. Прокувати још мало. Укупно кувати око 90 минута. Када је готово, извадити паприку и лишће одмах тако вруће сипати у флаше и флашице и затварати металним чепом. Окренути наопако да свака флаша стоји на чепу десетак минута. После вратити у нормалан положај.
recepti.com