Кувани парадајз чуваће ваше здравље до пролећа: Једноставан рецепт за све домаћице

Састојци: 50 кг парадајза, 10 кашика соли, 2 кашике шећера, 2 кесице конзерванса, 20 г млевеног бибера, 2-3 паприке шиље, 1 веза першуновог лишћа, 1 веза лишћа целера.

Припрема: Парадајз опрати, очистити па самлети на машини за млевење парадајза. Добијени сок од парадајза ставити у велику шерпу. Ставити на средњу температуру да се кува. Додати по једну везу лишћа першуна и целера. Убацити опране целе неочишћене паприке.

По жељи може се ставити мало љуте паприке. Ставити шећер, бибер и со. Со додавати постепено према укусу.

Пред крај ставити конзерванс. Прокувати још мало. Укупно кувати око 90 минута. Када је готово, извадити паприку и лишће одмах тако вруће сипати у флаше и флашице и затварати металним чепом. Окренути наопако да свака флаша стоји на чепу десетак минута. После вратити у нормалан положај.

recepti.com

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...