Традиционални новогодишњи колач: Правио се у СВАКОЈ кући бивше Југе, а и данас га многи обожавају

Састојци:

150 гр ораха
2 јаја
60 гр шећера
ванилин шећер
200 мл млека
100 мл уља
270 гр брашна
прашак за пециво
10 кашика шећера
6 кашика воде
150 гр чоколаде
10 кашика шећера
6 кашика воде
50 гр кекса

Припрема: Добро умутите јаја и шећер. Постепено додајте шећер. Додајте ванилин шећер, млеко и уље. Додајте брашно и прашак за пециво. Промешајте ручно и ставите млевене орахе.

Излите у науљен и побрашњен плех и пеците бисквит на 180 ц – 35 минута.

Спремите глазуру: помешајте 10 кашика шећера и 6 кашика воде, па истопите шећер. Склонити са ватре. Додати чоколаду, орахе и млевене кексе. Промешати.

Излити преко бисквита, посути сецканим орасима, охладити и сервирати.

Извор: Igor the Cook

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...