Традиционалне новогодишње крофне: Пуне фила, мекане и сочне, вечерас свака породица треба да их има на трпези

Припремите укусан десерт који успева и почетницима у кухињи.

Састојци:

700г брашна
40гр свежег квасца
400мл млека
50мл уља
1 супена кашика шећера
прстохват соли
2 јаја

Припрема:

У половину брашна додати млако млеко,квасац и шећер промешати. Затим додати уље и јаја, опет промешати. Додати и другу половину брашна и прстохват соли па сјединити да тесто буде лепљиво. Прекрити крпом и оставити да се удвостручи. Kада се тесто удвостручило, прерадити га и развити дебљине 1цм. Сећи кругове па поређати по површини на коју смо ставили брашно. Kрофне оставити још 20 минута. Пржити их у врућем уљу са обе стране.

Извор: Летина кухиња

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...