Састојци:
400-500 г кекса, 400 мл слатке павлаке, 4-5 кашика шећера у праху, 1 кашика ванилин шећера, 1-1,5 кашика какаа.
За глазуру: 60-70 г чоколаде за кување, 100-120 мл слатке павлаке
Припрема:
Слатку павлаку, шећер у праху и ванилин шећер ставите у посуду и мутите миксером док не добијете густ крем. Поделите смесу на 2 дела и у други умештајте какао.
Четвртасту кутију од сладоледа обложите провидном фолијом па на дно ставите половину светлог крема. Преко наређајте кекс па преко њега опет светли фил, опет кекс па половина тамног фила, затим ред кекса па фила и завршите слојем кекса.
Прекријте торту фолијом и ставите у фрижидер на 1 – 2 сата да се стегне.
За глазуру прокувајте слатку павлаку, али пазите да не проври па склоните са рингле. Додајте чоколаду и промешајте да се лепо сједини.
Извадите торту из фрижидера, склоните фолију и полако је окрените на тацну.
Сипајте глазуру преко торте, охладите је мало, украсите по жељи и служите.
Магазин Стил