Принцес крофна торта: Кремаста и хрскава посластица за све генерације

Састојци за тесто: 150 г брашна, 100 мл воде, 100 мл млека, 80 г путера, 4 јаја, 1 кашика прашка за пециво, пола кашике соли.

За крем: 500 мл млека, 150 г шећера, 100 г брашна, 2 јаја, 180 г путера.

Припрема: Растопити 80 г путера на рингли, додати млеко и воду, со. Брашно претходно помешано с прашком за пециво додати уз непрестано мешање. Kад се сједини у чвршћу масу, пребаците у другу посуду да се охлади. Укључите рерну на 200 степени. За то време у тесто додајте јаја, једно по једно. Између сваког додавања, потпуно сједините смесу са сваким јајетом.

У тепсију пречника 25 цм ставити половину теста и размазати да буде равно. Пећи 20 минута на 200 степени. Не отварати рерну током печења! Затим од остатака теста испеците још једну кору.

Стил.Курир

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...