Уколико желите слаткиш који не захтева много новца и који се врло лако и брзо прави ово је одличан рецепт за вас.
Потребно је:
2 јаја
12 кашика шећера
12 кашика млека
13 кашика брашна
1 прашак за пециво
1 кашика какаоа
За фил:
800 мл млека
1 маргарин
15 кашика шећера
200 г чоколаде
200 г млевених ораха
1 ванилин шећер
Припрема коре: Измештати све састојке. Kад се лепо сједини у шерпу ставити пек папир, па изручити смесу и ставити да се пече. Након око 20 минута кора би требало да је готова.
Испећи две коре. Kад се охладе пресећи по ширини тако да добијете укупно 4 коре.
Припрема фила: У млеко ставити маргарин, шећер, чоколаду, орахе, ванилин шећер да све заједно прокува. Kад баци кључ склонити са ватре.
Kоре ређати у калуп или шерпу (у којој су се пекле) коју сте претходно подмазали маргарином. На сваку кору сипати кутлачом фил који сте прирпемили. Kад утрошите сав фил торту ставите у фрижидер.
Нека стоји тако преко ноћи. Сутра торту из шерпе или калупа преврните наопако на тацну и ставите одозго шлаг.
Торта је кремаста и укусна, а врло лако и брзо се прави.
Ствар укуса