Домаћа храна асоцира нас увек на детињство и бакин шпорет. Будући да је данас домаће хране јако мало, преносимо вам рави рецепт за домаћинску супу од телетине.
Састојци: шарагрепа, бела шаргарепа и першун и његов корен, главица црног лука, кашика сувог зачина, кашичица шећера, кашичица соли, коске и комад телећег меса.
Припрема:
Месо оперите, а коске ставите у дубљи лонац. Додајте суви зачин, долијте воду и пустите да прокључа.
Након кључања смањите ватру и кашиком скините пену. У то додајте ситно исецкано поврће, першун и корен першуна.
Додајте со и шећер и оставити да опет проври, па смањити ватру да супа лагано ври. Супу овако кувајте око 2 сата. Након тога процедити, ако је потребно досолите, вратити шаргарепу и опет ставите на ватру да проври, па закувати резнаце или кнедле. Уколико желите, уситните месо и ставите га у супу, послужите одвојено или га искористите за неко друго јело.