Феноменална “швалер – торта”: Богата и кремаста, за све видове славља

Састојци за 3 коре:

15 беланаца
45 кашика шећера
300 грама сецканих ораха
6 кашика презли
3 кашике брашна

Фил:

15 жуманаца
150 грама шећера
2 маргарина
150 грама прах шећера
2 пудинга од ваниле
500 милилитара млека

Припрема:

швалер торта

Коре: Направити 3 коре и то сваку посебно. Умутити 5 беланаца са 15 кашика шећера, додати кашику брашна и 3 кашике презли, мало сока од лимуна и на крају 100 грама сецканих ораха. Плех обложити пек папиром, ставити смесу и пећи 20 минута на 150 степени. Тако направити 3 коре.

Фил: Умутити 15 жуманаца са 150 грама шећера на пари. Оставити да се охлади. Посебно скувати 2 пудинга од ваниле у 1/2 литре млека, па и то додати охлађеном филу. Умутити 2 маргарина са 100 грама прах шећера и сјединити са охлађеним филом. Све добро измешати.

Филовати торту. Премазати је филом и одозго. Ставити шлаг пре служења.

recepti.com

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...