Састојци за 3 коре:
15 беланаца
45 кашика шећера
300 грама сецканих ораха
6 кашика презли
3 кашике брашна
Фил:
15 жуманаца
150 грама шећера
2 маргарина
150 грама прах шећера
2 пудинга од ваниле
500 милилитара млека
Припрема:
Коре: Направити 3 коре и то сваку посебно. Умутити 5 беланаца са 15 кашика шећера, додати кашику брашна и 3 кашике презли, мало сока од лимуна и на крају 100 грама сецканих ораха. Плех обложити пек папиром, ставити смесу и пећи 20 минута на 150 степени. Тако направити 3 коре.
Фил: Умутити 15 жуманаца са 150 грама шећера на пари. Оставити да се охлади. Посебно скувати 2 пудинга од ваниле у 1/2 литре млека, па и то додати охлађеном филу. Умутити 2 маргарина са 100 грама прах шећера и сјединити са охлађеним филом. Све добро измешати.
Филовати торту. Премазати је филом и одозго. Ставити шлаг пре служења.
recepti.com