STARINSKO UKUSNO JELO: Piletina sa dunjama

Vreme je dunje, te jesenje slatke i mirišljave kraljice među voćkama. Naše su bake nekada pekle piletinu uz ovu žutu voćku. Evo jednostavnog recepta za vas!

zs_zs_ZS_du2Sastojci:

1 pile
1 kg dunja
1 kašika masti ili malo ulja
1 kašika brašna
malo šećera
so i beli biber

Način pripreme:

Pile prethodno očistiti i iseći na komade, pa naliti vodom i skuvati do pola.

Za to vreme zrele dunje oprati, očistiti i iseći na kriške. Ne treba im ljuštiti koru, da se ne bi raspale pri kuvanju.

U šerpu sipati masti ili ulja (na čemu više volite da pržite) i zagrejati. Kriške dunje prvo  uvaljati u šećer, a zatim pržiti.

piletina-sa-dunjamaIspržene dunje izvaditi iz masnoće. Na istoj toj masnoći, na kojoj su pržene dunje, sa malo brašna napraviti svetlu zapršku. Potom na tu zapršku staviti dunje, dodati piletinu sa čorbom, posoliti i dodati sasvim malo mlevenog belog bibera.

Kuvati dok meso ne bude potpuno skuvano, pa poslužiti.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...