Шубарице или руске капе су старински колач који се свиђа готово свима. Мекан и укусан, састоји се од чоколаде и кокоса што је свакако једна од најбољих комбинација. Због свог изгледа, који је веома занимљив и подсећа на популарни руски одевни предмет, добио је име, али његов унутрашњ пресек такође је нешто што ће вас одушевити. Због свега тога, баците се на посао!
Састојци за кору:
4 јаја
250 г брашна
250 г шећера
100 мл воде
100 мл уља
2 кашичице какаа
1 прашак за пециво
Састојци за фил:
1л млека
300 г шећера
300 г путера
200 г брашна
1 ванилин шећер
екстракт ваниле
120 г кокосовог брашна
Састојци за украшавање:
100 г чоколаде
кашичица уља
Припрема коре:
Одвојите жуманца од беланаца. У жуманца додајте шећер и мутите док док се састојци не сједине, смеса постане светло жута и пенаста. У смесу постепено додајте уље и воду и поново мутите како би се све сјединило. У посуди са стране помешајте брашно с прашком за пециво и полако добијену смесу додајте у смесу са жуманцима. Промешајте док се све не сједини. У трећој посуди умутите беланца док не настане чврсти снег.
Помешајте добијени шне са смесом од жуманаца. На овом кораку можете да направите једну заједничку смесу у коју ћете додати какао и тако добити смесу за тамни бисквит који ћете потом раздвојити на два једнака дела и ставити у рерну на 200 степени на 10 до 15 минута. Али, можете помешати шне и смесу од жуманаца и добити споменуту једну смесу, коју ипак можете прво поделити у две посуде и тако једну оставити жутом, “обичном”, а у другу можете додати какао и тако добити две боје кора и запећи их. Док је кора врућа уз помоћ округлог калупа или чаше исеците кругове.
Stil