Sunday, April 13, 2025
NaslovnaNaslovnaStarinski kolač koji OBOŽAVAJU svi: Mekane i ukusne ruske kape - idealna...

Starinski kolač koji OBOŽAVAJU svi: Mekane i ukusne ruske kape – idealna kombinacija čokolade i kokosa

Šubarice ili ruske kape su starinski kolač koji se sviđa gotovo svima. Mekan i ukusan, sastoji se od čokolade i kokosa što je svakako jedna od najboljih kombinacija. Zbog svog izgleda, koji je veoma zanimljiv i podseća na popularni ruski odevni predmet, dobio je ime, ali njegov unutrašnj presek takođe je nešto što će vas oduševiti. Zbog svega toga, bacite se na posao!

Sastojci za koru:

4 jaja
250 g brašna
250 g šećera
100 ml vode
100 ml ulja
2 kašičice kakaa
1 prašak za pecivo

Sastojci za fil:

1l mleka
300 g šećera
300 g putera
200 g brašna
1 vanilin šećer
ekstrakt vanile
120 g kokosovog brašna

Sastojci za ukrašavanje:

100 g čokolade
kašičica ulja

Priprema kore:

Odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte šećer i mutite dok dok se sastojci ne sjedine, smesa postane svetlo žuta i penasta. U smesu postepeno dodajte ulje i vodu i ponovo mutite kako bi se sve sjedinilo. U posudi sa strane pomešajte brašno s praškom za pecivo i polako dobijenu smesu dodajte u smesu sa žumancima. Promešajte dok se sve ne sjedini. U trećoj posudi umutite belanca dok ne nastane čvrsti sneg.

Pomešajte dobijeni šne sa smesom od žumanaca. Na ovom koraku možete da napravite jednu zajedničku smesu u koju ćete dodati kakao i tako dobiti smesu za tamni biskvit koji ćete potom razdvojiti na dva jednaka dela i staviti u rernu na 200 stepeni na 10 do 15 minuta. Ali, možete pomešati šne i smesu od žumanaca i dobiti spomenutu jednu smesu, koju ipak možete prvo podeliti u dve posude i tako jednu ostaviti žutom, “običnom”, a u drugu možete dodati kakao i tako dobiti dve boje kora i zapeći ih. Dok je kora vruća uz pomoć okruglog kalupa ili čaše isecite krugove.

Stil

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments