Изум Милоша Маринковића из Беле Паланке обожаваће многи Срби који не воле да дежурају поред хране док се она припрема. У питању је роштиљ у ком месо не треба да се окреће, већ се оно само “врти” и самим тим равномерно и брже пече.
На идеју да направи скару у форми жироскопа је, како каже, дошао гледајући занимљиве справе које постоје на интернету. Потом је гледао како функционише жироскоп и његово кретање и тако му је “пало на памет” да угради скару у његов средишњи део и олакша печење меса свим роштиљџијама.
Његов изум сигурно ће олакшати роштиљање, јер је потребно да се месо само убаци у скару и пусти да се окретањем испече. Нема ручног окретања меса и равномерно се пече са свих страна.
Грил кобасице, пилеће месо, пљескавице, шницле – све може једноставније и за нијансу брже да се направи у његовој јединственој скари.
Белопаланчанин каже да на нашем тржишту не постоји оваква скара, а он размишља да своју почне да продаје. Већ има оних којима је занимљива и који би да је испробају на наредном роштиљању.
Јужне вести