Србин из Беле Паланке измислио генијалну справу за роштиљање: Оставите месо да се пече и вратите се по њега кад буде готово

Изум Милоша Маринковића из Беле Паланке обожаваће многи Срби који не воле да дежурају поред хране док се она припрема. У питању је роштиљ у ком месо не треба да се окреће, већ се оно само “врти” и самим тим равномерно и брже пече.

На идеју да направи скару у форми жироскопа је, како каже, дошао гледајући занимљиве справе које постоје на интернету. Потом је гледао како функционише жироскоп и његово кретање и тако му је “пало на памет” да угради скару у његов средишњи део и олакша печење меса свим роштиљџијама.

Његов изум сигурно ће олакшати роштиљање, јер је потребно да се месо само убаци у скару и пусти да се окретањем испече. Нема ручног окретања меса и равномерно се пече са свих страна.

Грил кобасице, пилеће месо, пљескавице, шницле – све може једноставније и за нијансу брже да се направи у његовој јединственој скари.

Белопаланчанин каже да на нашем тржишту не постоји оваква скара, а он размишља да своју почне да продаје. Већ има оних којима је занимљива и који би да је испробају на наредном роштиљању.

Јужне вести

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...