Naša čitateljka Jasna Jovanović, poslala nam je recept za jelo koje, kako kaže, često pravi svojoj porodici za ručak.
Potrebno vam je:
600 gr goveđeg mesa
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
3 krompira
veza mirođije
1 dl ulja
1 l goveđeg fonda ili kocka za goveđu supu
kašika aleve paprike
so i mleveni biber po ukusu
Priprema:
Pre kuvanja goveđe mese od vrata ili plećke iseckajte na sitne kockice. Crni luk očistite i isecite na rebarca a beli luk sitno iseckajte. Krompir očistite, operite i iseckajte na kockice 1 cm a mirođiju takođe sitno iseckajte. Ako umesto fonda koristite kocke za supu, skuvajte u 1l vode.
U loncu na zagrejanom ulju propržite crni luk da blago porumeni, dodajte meso i pržite dok meso ne dobije boju. Preko mesa i luka pospite alevu papriku i kratko propržite. Dodajte začin- so i biber po ukusu. Kada meso omekša, dodajte krompir, beli luk i kuvajte dok sve namirnice ne omekšaju. Na kraju čorbu začinite mirođijom.