Специјалитет са севера Србије: Војвођанска гулаш чорба по рецепту наше читатељке

Наша читатељка Јасна Јовановић, послала нам је рецепт за јело које, како каже, често прави својој породици за ручак.

 

Потребно вам је:
600 гр говеђег меса
3 главице црног лука
3 чена белог лука
3 кромпира
веза мирођије
1 дл уља
1 л говеђег фонда или коцка за говеђу супу
кашика алеве паприке
со и млевени бибер по укусу

Припрема:

Пре кувања говеђе месе од врата или плећке исецкајте на ситне коцкице. Црни лук очистите и исеците на ребарца а бели лук ситно исецкајте. Кромпир очистите, оперите и исецкајте на коцкице 1 цм а мирођију такође ситно исецкајте. Ако уместо фонда користите коцке за супу, скувајте у 1л воде.
У лонцу на загрејаном уљу пропржите црни лук да благо порумени, додајте месо и пржите док месо не добије боју. Преко меса и лука поспите алеву паприку и кратко пропржите. Додајте зачин- со и бибер по укусу. Када месо омекша, додајте кромпир, бели лук и кувајте док све намирнице не омекшају. На крају чорбу зачините мирођијом.

 

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...