Спартак, колач који осваја на први залогај: Побољшана, чоколадна верзија чувене мађарице

итни колачи су супер решење када су прославе у питању, поготово када је сезона слава. Али, њих можете да једете увек јер ко још може да одоли слаткишима, поготово ако су чоколадни. Сада је чувни колач, мађарице, добио побољшану верзију која се заиста једноставно прави.

Састојци:

За кору:

350 г брашна
150 г шећера
30 г какаоа
2 јајета
1 кашичица соде бикарбоне
1 кашичица прашка за пецива
70 г меда
100 г путера
За фил:

600 мл млека
130 г шећера
200 г путера
2 јајета
10 г ванилин шећера
30 г скроба
100 г млевених ораха
За глазуру:

50 г маслаца
100 г шећера
50 мл млека
30 г какаоа

Припрема:

Брашно, какао и прашак за пециво помешајте. Путер, мед и шећер истопите на пари, па додајте јаја и умутите. Затим сипајте и соду, па промешајте и склоните са ватре. Додајте у брашно. Лепо сједините варјачом и ставите у фрижидер на 20 минута. Поделите на 7 делова и сваки развуците у танак правоугаоник и избоцкајте виљушком. Пеците у плеху обложеном пек папиром на 170°Ц око 7 минута.

Млеко и скроб помешајте, па ставите да се кува. Шећер, ванилин шећер и јаја умутите, па додајте у проврело млеко. Мешајте док се не згусне, па охладите у фрижидеру. Умутите фил, па додајте умућени путер и сједините миксером.

Ређајте кору, танак слоја фила, мало млевених ораха и тако док не утрошите састојке. Помешајте шећер, млеко и какао и кувајте, уз мешање, док се све не сједини. У врелу галзуру додајте путер и мешајте док се не отопи. Прелијте преко колача.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...