До сочног и меканог месо у само три корака: Злата вредни савети за најбоље домаћице

 

meso

До меканог и сочног меса у само три корака

Ако вам се дешава да месо које печете у рерни испадне тврдо и суво, прочитајте пар трикова куварице Анабел Лангбин и више вам се то неће десити, већ ће месо које спремате бити меко и сочно, пише Coolinarka.

Како бисте добили мекше комаде меса, неопходно је да знате неколико тајних трикова како да вам то пође за руком.

Пре свега, специфична структура меса захтева и посебну дренажу, па и само сечење игра велику улогу у мекоћи и сочности.

Месо се састоји од паралелних мишићних влакана, па да бисте добили мекше комаде, пожељно је резати га управо преко тих мишића.

Такође је јако важно да месо не сечете одмах након печења, јер ризикујете да сви природни сокови исцуре. Поред тога, боја ће бити неуједначена, а месо, које је још увек у процесу печења, биће тврдо на крају.

Када извадите из рерне печени комад меса покријте га папиром за печење и чистом кухињском крпом и оставите да одмори око пола сата. Сокови ће се распоредити кроз кроз цели комад меса, изједначиће се боја, а на крају месо постаје прилично мекше, а самим тим и укусније.

Проверите у ком се смеру протежу мишићна влакна у месу. Ако то не можете одмах да уочите, месо мало зарежите на рубу. Уз помоћ оштрог ножа за резање меса, месо зарежите под правим углом вертикално на мишићна влакна. Режите танке шните меса како би структура била што мекша.
Осим тога, месо сеците тако да виљушку ставите испред ножа, а не обрнуто.

(Coolinarka)

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...