Састојци:
1, 2 кг јагњећих груди
1,2 кг кромпира
2 шаргарепе
главица лука
1/2 корена целера
3 чена белог лука
1 дл белог вина
рузмарин
слатка алева паприка
уље
со, бибер
Припрема:
Јагњеће груди исеците на једнаке комаде, ставите у посуду, зачините алевом паприком, сољу, бибером, дробљеним белим луком, листићима рузмарина и прелијте с мало уља. Све заједно добро измешајте и ставите на дно ватросталне посуде, пише Лепа & Срећна.
Истим зачинима и на исти начин у засебној посуди зачините кромпир сечен на крупније комаде, лук, шаргарепу и целер. Зачињеним поврћем прекријте месо и све подлијте белим вином. Ставите да се пече у загрејану рерну, на доњи ниво, на 200 степени, отприлике пола сата. Затим месо преместите на поврће и пеците даље још четрдесетак минута.
Пријатно!