Састојци:
3 јаја
100 грама брашна
100 грама гриза
100 грама ораха
100 грама шећера
100 грама сувог грожђа
3 веће јабуке
50 мил уља
200 мл јогурта
1 прашак за пециво
цимет
ванилин шећер
100 грама чоколаде
50 грама сецканих лешника
корица лимуна
Припрема:
Умутите јаја са шећером.
Додајте брашно са прашком за пециво, гриз, млевене орахе, суво грожђе,рендане јабуке, цимет, корицу лимуна и на крају јогурт, те све измешајте.
Сипајте у плех 30×20 и пеците на 200 Целзијуса 45 минута.
Топли колач прелијте растопљеном чоколадом и поспите сецканим лешницима или орасима ( може и измврљеним кексом).
Охладите и сеците по жељи.
Бакина кухиња