Састојци:
1 јабука
1 јаје
30 г шећера
3 кашике уља
80 мл млека
150 г брашна
8 г прашка за пециво
40 г сувог грожђа
рендана кора лимуна
Припрема:
Јабуку ољуштите и очистите од коштица, па је насецкајте на ситније коцке. Једно цело јаје помешајте са шећером и добро умутите ручном мутилицом. Додајте три кашике уља, сједините и улијте млеко. Просејте брашно и лагано додајте у смесу заједно са прашком за пециво. Мутите док не добијете глатко тесто. Убаците суво грожђе и јабуку и добро измешајте. Додајте ситно нарендану кору лимуна. Kашиком захватите мање лопте и спуштајте у добро загрејано уље. Пеците са обе стране да добију румену кору. Пре послужења по жељи их поспите шећером у праху.