1Време је за печене паприке у свим облицима и укусима. Слана торта од печених паприка је најбоље слано предјело свих времена. Прави се брзо и не постоји шанса да нешто пође по злу – једноставно свима успева.
Потребно је: 10 печених паприка; 200 милилитара киселе павлаке; 200 грама мајонеза; 200 грама крем сира; 200 грама кругова шунке; 2 кувана јаја; 1 паковање тост качкаваља; 100 грама качкаваља; уље; неколико целих маслинки; со; млевени црни бибер.
Припрема: Печене паприке ољуштимо, одстранимо семенке и дршке па их испохујемо. Када се прохладе ређамо их у ватросталну чинију, а преко њих мажемо фил од павлаке, мајонеза и крем сира. Затим стављамо колутове шунке, па опет ред паприка па фил, па качкаваљ, па фил и на крај изрендамо качкаваљ и кувана јаја. Украсимо са маслинама и першуном.
Извор: Стил