Слане торте су идеалне за све врсте свечаности, али зашто је не бисте направили и без икаквог повода. Може вам заменити главни оброк, а заситне су јако. такође, можете се поиграти са декорацијом.
Састојци:
За интегралне пишкоте:
100г интегралног брашна
100г овсеног брашна
50г хељдиног брашна
20г млевеног семена лана
шака бундевиног семена
комадић свежег квасца – отприлике је то 1 мала кашичица
пола кашичице соли
5 кашика маслиновог уља
воде око 1,5дцл (тесто треба да је густине као за уштипке)За надев:
200г крем сира (посна варијанта са сојиним сиром или било којим биљним)
поврће комбинујте по жељи, можете сложити ред парадајиза, краставаца, мариниране шампињоне, туњевину,кукуруз шећерац…
У рецепту је крем сир подељен на два дела и у један стављен грашак и мало исецакног спанаћа, у други исецкана паприка.
Припрема:
Kвасац мало измешајте са млаком водом.Додајте све састојке за пишкоту. Измешајте све са варјачом и оставите да стоји 30 минута. Kад је нарасло (имајте на уму да неће превише нарасти јер су то интегрална брашна), излијте у мањи плех на папир за печење. Од ове масе испеците 3 пишкоте.Варјачом лепо поравнајте, оставите јос 15 минута и пеците на 200 степени.
Пишкоту можете испећи ођедном у већој тепсији, па исећи на три дела, уштедеће вам време.
Kада су пишкоте готове прекријте их салветом и оставите да се охладе. Филујте и украсите је по жељи. Пожељно је да ова торта одстоји пар сати у фризидеру, тада је много сочнија и укуснија.Пријатно!
Извор: Ствар укуса