Састојци:
2 кг купуса
400 г димљених свињских ребераца
500 мл парадајз сока
2 главице лука
2 шаргарепе
4 чена белог лука
3 кашике масти
1 кашика сирћета
со, бибер
Припрема:
У дубљу шерпу сипаје воду и сирће, па ставите ребарца. Kувајте их око 15 минута, процедите и исперите млаком водом. Kупус, црни и бели лук исецкајте на коцкице, а шаргарепу на колутове. У шерпу ставите маст и загрејте, па ставите црни и бели лук да се динстају са мало воде. Kада лук постане стакласт, ставите половину исеченог купуса, шаргарепу, зачините по укус, поређајте сува ребарца, па ставите остатак купуса који ћете такође зачинити. Све прелијте парадајз соком и водом да огрезне, па ставите да се крчка. Kада купус спласне, налијте још воде. Kупус кувајте око 40 минута, без мешања, на средњој температури.
Извор: Ствар укуса