Ручак на кашику за данас: Сладак купус са ребарцима има посебан шмек!

Састојци:

2 кг купуса
400 г димљених свињских ребераца
500 мл парадајз сока
2 главице лука
2 шаргарепе
4 чена белог лука
3 кашике масти
1 кашика сирћета
со, бибер

Припрема:

У дубљу шерпу сипаје воду и сирће, па ставите ребарца. Kувајте их око 15 минута, процедите и исперите млаком водом. Kупус, црни и бели лук исецкајте на коцкице, а шаргарепу на колутове. У шерпу ставите маст и загрејте, па ставите црни и бели лук да се динстају са мало воде. Kада лук постане стакласт, ставите половину исеченог купуса, шаргарепу, зачините по укус, поређајте сува ребарца, па ставите остатак купуса који ћете такође зачинити. Све прелијте парадајз соком и водом да огрезне, па ставите да се крчка. Kада купус спласне, налијте још воде. Kупус кувајте око 40 минута, без мешања, на средњој температури.

Извор: Ствар укуса

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...