Састојци:
1 главица белог купуса
1 парадајз
1 веза младог црног лука или празилук
1 зелена паприка
2 шаргарепе
1 корен и лист першуна
1 корен целера
1 већи кромпир
2 кашике ајвара
5 чена белог лука
со и зачин
алева паприка
туцана паприка
Припрема:
У шерпу исецкајте купус на крупније, а поврће на ситне коцке.
На исечен купус додајте млад лук, убаците зелену паприку, шаргарепу исечену на колутове, целер, першун, кромпир, и 3-4 чена белог лука.
Налијте водом и кувајте око 30-40 минута, али никако немојте мешати.
Убаците сецкан парадајз или парадајз из флаше.
Додајте зачин, со и 2 кашике ајвара.
У тигањ ставите мало уља и пола кашике брашна, па пропржите.
Додајте алеву паприку и мало љуте туцане по жељи и тиме запржите купус.
Додајте остатак ситно исецканог белог лука и благо промешајте.
На крају додајте першунов лист.