Такозване “Сиромашкице”: Рецепт за посне, хрскаве и укусне кифлице са џемом

Потребни су вам следећи састојци:

Тесто:

300мл уља
150мл вруће воде
1 прашак за пециво
500г брашна

Надев:

џем

За ваљање:

200г шећера у праху
1 ванилин шећер

Поступак:

Помешајте воду и уље, затим прашак за пециво и промешајте
Постепено додајте брашно мешајући, прво кашиком а затим руком
Тесто поделите на 3-4 лоптице , па на побрашњеној површини руком обликујте спљоштени круг а затим растањите оклагијом у круг пречника 20-25 цм.
Пресеците круг ножем тако да добијете 8 троуглова.
Ставите на сваки део по мало џема и умотајте кифлице.
У плех ставите папир за печење и поређајте кифлице.
Рерну загрејте на 200 степени, када ставите кифлице смањите на 180 степени и пеците док не порумене.
Вруће кифлице уваљајте у шећер у праху у који је умешан ванилин шећер. Пријатно!

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...