Сусам салата је салата која се послужује уз печење, уз тестенину или као намаз. Једноставно иде уз све. Ова количина је довољна за славску трпезу, али уколико правите само за породицу умањите мере. Верујте нам на реч, прва ће се разграбити на слави.
Састојци:
100г сусама
250 г шунке у омоту
250 г качкаваља
500 г крем сира
500 г павлаке
100 г мајонеза
Припрема:
Пропржити сусам на тишој ватри, да добије лепу и златну боју. Нарендати на најситнијешунку и качкаваљ. У већу чинију сипати киселу павлаку, крем сир, мајонез и мало соли. Томе додати 80 г прохлађеног сусама и све лепо сјединити. Сипати у чинију и преко посути преосталих 20г сусама. Украсити по жељи поврћем. Ставити у фрижидер да се стегне и охлади.