Idealni kolačići i za zimske i za vrele letnje dane. Neće vam se otopiti, a sastojke za njihovu izradu svako može da priušti.
Potrebno je:
Za testo: 240 g glatkog brašna, 190 g putera (maslaca), 120 g šećera u prahu, 90 g mlevenih oraha, 1 supena kašika kakaa.
Za krem: 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 6 kašike kuvane crne kafe, 3 rebra čokolade za kuvanje – Odlomite 3 rebra čokolade od 200 g, 150 g putera (maslaca).
Priprema krema: U posudu stavite žumanca, šećer, kafu i čokoladu, pa mutite na pari dok ne postigne potrebnu gustinu. Skinite sa pare i ostavite da se ohladi. U hladnan krem stavite puter i dobro umutite mikserom.
Priprema: U jednu posudu stavite brašno, dodajte puter i sjedinite, pa dodajte šećer u prahu, orahe i kakao, zamesite glatko testo, pa punite kalupe i pecite na 180 stepeni, oko 14 minuta. Kad se ohlade punite ih kremom i spajajte, pa uvaljajte u prah šećer.