Za salčiće vam je potrebno:
- 1 kg brašna
- 3 jaja
- 500 g svinjskog sala
- 0,5 l belog vina
- oko 10gr šećera
- marmelada po ukusu
- 100gr šećera u prahu
Priprema:
U činiju stavite brašno i dodajte 1 celo jaje, 2 žumanca, 20gr svivnjskog sala i kašiku šećera. U tu smesu postepeno dodajte belo vino i lagano mešajte sve sastojke dok se ne dobije glatko testo. To testo podelite na 9 jednakih loptica. Sve loptice, osim poslednje razvucite oklagijom i premažite salom. Razvučene kore naređajte jednu preko druge i tako naređano testo ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon 20 minuta, razvucite ga oklagijom. Razvučeno testo ponovo premažite salom, pa ga isecite sa četiri strane ka sredini i preklopite sve četiri strane jednu preko druge ka sredini. Zatim testo ostavite još 20 minuta i ponovo ga razvucite oklagijom. tasto premažite svinjskom mašću koja vam je preostala. Zatim testo secite u obliku pravougaonika. Svaki pravougaonik nafilujte marmeladom i preklopite. U podmazani pleh naređajte salčiće i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Kada salčići budu gotovi, pospite ih šećerom u prahu.