Ручак за ПАМЋЕЊЕ: Пролећни гулаш савршено јело које нема конкуренцију

Састојци:

свињско месо 800 г
црни лук 1 главица
шаргарепа 3 комада
млади грашак 250 г
кисела јабука 1
бело вино 200 мл
зачинска паприка 1 кашика
уље по потреби
со по укусу
бибер по укусу
першун по жељи

Kако припремити:

Месо исеците на коцке, посолите и побиберите. Kад мало одстоји, пропржите га на загрејаном уљу да порумени са свих страна, па га извадите. На истој масноћи пропржите сецкани црни лук и пржите га док мало не омекша, па додајте колутове шаргарепе. Налијте вином, динстајте пет минута, вратите месо, додајте нарендану ољуштену јабуку, посолите, побиберите и сипајте воду да садржај огрезне. Kад проври, смањите ватру и кувајте око један сат. Пре служења поспите сецканим першуном.

Извор: Супер рецепти

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...