Monday, March 31, 2025
NaslovnaNaslovnaRučak za PAMĆENjE: Prolećni gulaš savršeno jelo koje nema konkurenciju

Ručak za PAMĆENjE: Prolećni gulaš savršeno jelo koje nema konkurenciju

Sastojci:

svinjsko meso 800 g
crni luk 1 glavica
šargarepa 3 komada
mladi grašak 250 g
kisela jabuka 1
belo vino 200 ml
začinska paprika 1 kašika
ulje po potrebi
so po ukusu
biber po ukusu
peršun po želji

Kako pripremiti:

Meso isecite na kocke, posolite i pobiberite. Kad malo odstoji, propržite ga na zagrejanom ulju da porumeni sa svih strana, pa ga izvadite. Na istoj masnoći propržite seckani crni luk i pržite ga dok malo ne omekša, pa dodajte kolutove šargarepe. Nalijte vinom, dinstajte pet minuta, vratite meso, dodajte narendanu oljuštenu jabuku, posolite, pobiberite i sipajte vodu da sadržaj ogrezne. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte oko jedan sat. Pre služenja pospite seckanim peršunom.

Izvor: Super recepti

RELATED ARTICLES

1 KOMENTAR

  1. I ja spremam gulaš, ali ZAMENjUJEM MESO S SOČIVOM – nema razlike a puno je zdraviji, jeftiniji i lakši za varenje!
    I u punjene paprike, musaku s krompirom stavljam SOČIVO umesto lešina životnja. Naravno uvek stavim dosta bibera, paprkie i karija.
    Od kako sam prešla na isključivo posnu hranu, SIROVU ŠTO VIŠE, vid mi se popravio, ne nosim naočare, nemam lekove… živim ko Boginja!

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments