Sastojci:
svinjsko meso 800 g
crni luk 1 glavica
šargarepa 3 komada
mladi grašak 250 g
kisela jabuka 1
belo vino 200 ml
začinska paprika 1 kašika
ulje po potrebi
so po ukusu
biber po ukusu
peršun po želji
Kako pripremiti:
Meso isecite na kocke, posolite i pobiberite. Kad malo odstoji, propržite ga na zagrejanom ulju da porumeni sa svih strana, pa ga izvadite. Na istoj masnoći propržite seckani crni luk i pržite ga dok malo ne omekša, pa dodajte kolutove šargarepe. Nalijte vinom, dinstajte pet minuta, vratite meso, dodajte narendanu oljuštenu jabuku, posolite, pobiberite i sipajte vodu da sadržaj ogrezne. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte oko jedan sat. Pre služenja pospite seckanim peršunom.
Izvor: Super recepti
I ja spremam gulaš, ali ZAMENjUJEM MESO S SOČIVOM – nema razlike a puno je zdraviji, jeftiniji i lakši za varenje!
I u punjene paprike, musaku s krompirom stavljam SOČIVO umesto lešina životnja. Naravno uvek stavim dosta bibera, paprkie i karija.
Od kako sam prešla na isključivo posnu hranu, SIROVU ŠTO VIŠE, vid mi se popravio, ne nosim naočare, nemam lekove… živim ko Boginja!