Одлична идеја за прави породични ручак.
Састојци
500 г бораније
главица црног лука
2 јаја
кашичица соли и зачина
1 јогурт
мало уља
Kако припремити
Црни лук исеците на ситно и издинстајте на мало уља да се застакли. Додајте исечену боранију, посолите додајте зачине и мало све заједно динстајте. Долијте воде да прекрије боранију, смањите ватру и оставите да се кува 45 минута на средњој температури.
Скувану боранију склоните са ватре. Извадите решеткастом кашиком и сипајте у керамичку посуду у којој ћете пећи. Посебно умутите јаја виљушком додајте јогурт и мало бујона у којем се кувала боранија, (једна кутлача) посолите и прелијте бреко бораније.
Протресите да се смеса од јогурта равномерно распореди. Ставите у загрејану рерну и и запеците на температури од 200 степени 15-20 минута. И послужите… Пријатно.