Направите ручак на којем ће вам завидети и најискусније домаћице.
Састојци (за 4 особе):
8 свињских шницли (по 100 г)
чен белог лука
веза зачинског биља (першуна, мирођије, целера)
кашичица сенфа
2 кашике презли
со, бибер
2 кашике масти
750 г кромпира
250 г парадајза
Начин припреме
Пропрати месо, посушити га и излупати. Исецкати зачинско биље и бели лук. Помешати их са сенфом и презлама, па посолити и побиберити. Добијеном масом премазати шницле, преклопити их и пробости чачкалицом. Пржити шницле на кашики масти око 25 минута.
Ољуштити и опрати кромпире, па их исећи на коцке и барити око 5 минута у посољеној води. Прелити парадајз врелом водом, ољуштити га, одстранити семенке и исецкати на коцкице.
Испржити кромпире на другој кашики масти, умешати парадајз, мало продинстати и сервирати уз месо.
Ствар укуса