Rolat se puni filom od sira, pavlakom i neizostavnom praškom šunkom. Rolat možete prilagoditi i svom ukusu, dodati mu ili oduzeti koju namirnicu.
Za koru:
- 5 kašika brašna
- 5 jaja,
- 1 prašak za pecivo
- 5 kašika mleka
- 2 kašičice ulja
- 1 prašak za pecivo,
- 4 pune kašike ajvara,
Za fil:
- 1 čaša kisele pavake,
- 100g majoneza,
- 150g šunke,
- 200g kačkavalja.
Umutite belanca i žumanca dok se ne dobije lepo sjedinjena masa. Sipajte mleko, kašiku po kašiku dok mutite mikserom, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so i ajvar, pa to umešajte varjačom ili rukama. Rernu zagrejte na 220 stepeni i pecite oko 20 minuta. Kada je kora ispečena, stavite je na mokru krpu, zavijte je i ostavite da postoji bar 30 minuta.
Za to vreme pomešajte pavlaku, majonez, sitno seckanu šunku i narandani kačkavalj. Nakon 30 minuta, odvijte rolat i nafilujte ga prethodno napravljenim filom, a zatim ga uvijte u foliju i ostavite u frižider na sat vremena. Rolat služite hladan kao dodatak predjelu.