Дивна војвођанска посластица по бакином рецепту: Резанци са прженим гризом и џемом

Дивна, стара посластица која се у Војводини традиционално спрема за Бадње вече. Поред резанаца са маком ово је још један класик војвођанске кухиње који морате пробати.

300г ширих резанаца
2-3 кашике уља
1 шоља пшеничног гриза
2-3 кашике жутог шећера
1 кесица ванил шећера
џем од вишања

Резанце скувајте у води у коју сте додали прстохват соли. Када су кувани, процедите их и исперите их у хладној води. Врло мало их зауљити.

2. У тигању, на загрејаном уљу, пропржите гриз, док лепо не порумени. Мешајте да не загори. Када је готово, скините са ватре и одмах додајте шољицу воде, како би пржени гриз набубрио. Додајте 2 кашике шећера и један ванил шећер, више или мање у зависности од тога колико слатко волите.

3. Пржени гриз добро измешајте са резанцима. Сервирајте у чинији, уз додатак џема од вишања.

Или погледајте како то бака прави.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...