Састојци за кору:
8 беланаца
250 г шећера
250 г ораха
3 кашике брашна
Састојци за фил:
8 жуманаца
250 г шећера
4 штангле чоколаде
250 г путера
Припрема коре:
Умутите беланца у чврст шне, па додајте шећер и наставите да мутите.
Додајте самлевене орахе и брашно, те добро промешајте.
Сипајте смесу у већи подмазан плех и пеците на 200 Целзијуса око 15 минута.
Исеците кору на три једнака дела (можете сваку кору засебно пећи). Kора не треба да буде дебела.
Припрема фила:
Умутите жуманца, па додајте шећер и наставите да мутите.
Отопите чоколаду и додајте у смесу, те лепо промешајте.
Затим додајте путер који сте претходно добро умутили и опет промешајте.
Добијену смесу кувајте кратко на пари да се мало згусне.
Сваку кору премажите филом, па сложите једну на другу.
Фил намажите и преко целе торте.
Можете је украсити млевеним орасима или пропрженим шећером.
Стил.Курир