Kада се ближи рођендан главна тема је рођенданска торта, али с обзиром на то да су торте погодна посластица и када није у питању рођенда, ево рецептра за нешто што до сада сигурно нисте пробали!
Састојци:
пет беланца
5 кашика шећера
млевена плазма, 3 кашике
презле, 2 кашике
какао, 2 кашике
прашак за пециво 1/2 кесице
За фил:
20 жуманаца
5 целих јаја
25 кашика шећера
маргарин 300 г
млевена плазма 300 г
кисела павлака 300 мл
црна милка 100 г
бела милка 100 г
крем шлаг 300 г
минерална вода 300 мл
ПРИПРЕМА:
1. Умутити беланца у чврст шам, па постепено додавати шећер. Kад се лепо умути смањити миксер, па додати какао, презле, плазму и прашак за пециво. Сјединити и сипати у плех кога сте обложили паиром за печење.
2. Пећи на 200 Ц око 10 минута. Умутити још три идентичне коре. Сачекати да се охлади.
3. За фил је потребно да жуманца и јаја умутите пенасто. Додајте шећер и мутите док се маса не удвостручи. Скувајте фил на пари и охладите. Маргарин умутите пенасто, па додајте хладан фил. Све измиксати и додати млевену плазму, киселу павлаку и исецкане чоколаде (црну и белу). Kрем шлаг умутите са минералном водом. Филовати : кора, жути фил, шлаг, кора…
Пријатно!
(НајЖена)