Другачији рецепт за торту реформу: Направите најпопуларнији српски слаткиш незаобилазан на свим слављима

Састојци:

За кору:

10 беланаца
200 г ораха
прстохват соли
200 г шећера
40 г густина
За фил:
10 жуманаца
130 г шећера
150 мл млека
20 г какаоа
200 г путера
За декорацију:
15 г какаоа
50 г ораха

Припрема:

Умутите беланца са прстохватом соли у чврст шне. Додајте густин и шећер и сједините миксером. Затим додајте сецкане или млевене орахе и лагано промешајте шпатулом. Сипајте у плех обложен пек папиром и поравнајте. Пеците на 180°Ц око 25 минута. Исеците кору на 4 једнака правоугаоника. У шерпи сједините жуманца, шећер и млеко. Kувајте уз мешање. У готов фил додајте какао и промешајте, па покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. За то време пенасто умутите путер собне темепратуре. Постепено додајте охлађени фил и сједините миксером. Премажите прву кору филом, па ставите другу и премажите и тако ређајте до четврте коре, а онда премажите филом целу торту и оставите у фрижидеру 2 сата. Украсите какаом и орасима.

Извор: Ствар укуса

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...