Састојци:
За кору:
10 беланаца
200 г ораха
прстохват соли
200 г шећера
40 г густина
За фил:
10 жуманаца
130 г шећера
150 мл млека
20 г какаоа
200 г путера
За декорацију:
15 г какаоа
50 г ораха
Припрема:
Умутите беланца са прстохватом соли у чврст шне. Додајте густин и шећер и сједините миксером. Затим додајте сецкане или млевене орахе и лагано промешајте шпатулом. Сипајте у плех обложен пек папиром и поравнајте. Пеците на 180°Ц око 25 минута. Исеците кору на 4 једнака правоугаоника. У шерпи сједините жуманца, шећер и млеко. Kувајте уз мешање. У готов фил додајте какао и промешајте, па покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. За то време пенасто умутите путер собне темепратуре. Постепено додајте охлађени фил и сједините миксером. Премажите прву кору филом, па ставите другу и премажите и тако ређајте до четврте коре, а онда премажите филом целу торту и оставите у фрижидеру 2 сата. Украсите какаом и орасима.
Извор: Ствар укуса