Састојци:
5 кг свињског бута
300 г соли
1 цео бели лук
100 г рузмарина
1 л воде
Припрема:
Месо лепо оперите и добро утраљајте со и скините кожицу са ногице. Оставите тако да стоји неких 2 сата. Целу главицу белог лука само преполовите, а затим ставите у плех, сипајте воду и додајте рузмарин. Ставите у плех неку решетку, како би месо било мало одигнуто. Преко решетке ставите месо, на неколико места ножем расеците и ставите да се пече на 180°Ц. Пеците сат времена, па извадите и премажите са масноћом од меса. Вратите на још сат времена, па опет извадите, премажите, засеците на још пар места, окрените и премажите. Вратите у рерну на још 30 минута. Опет извадите, окрените, премажите и вратите на још 30 минута.